Jesenje izdanje magazina Karijera

Bez autora
Oct 04 2012

Objavljen je novi broj magazina Karijera koji se bavi aktuelnom temom odnosa obrazovanja i radnog iskustva prilikom zapošljavanja. U septembarsko - oktobarskom broju se možete informisati o veštinama koje su na poslu neophodne u 21. veku, o formulama uspeha, preduzetničkom duhu, zanimljivim poslovima i konkursima za aktivizam mladih.U tekstu „Znanje i iskustvo ‒ formula uspeha” saznaćete kakve zaposlene žele poslodavci u 21. veku, da li je diploma ono što nas čini kvalifikovanim za posao ili su neophodne i druge veštine.

Jesenje izdanje magazina KarijeraObjavljen je novi broj magazina Karijera koji se bavi aktuelnom temom odnosa obrazovanja i radnog iskustva prilikom zapošljavanja.

U septembarsko - oktobarskom broju se možete informisati o veštinama koje su na poslu neophodne u 21. veku, o formulama uspeha, preduzetničkom duhu, zanimljivim poslovima i konkursima za aktivizam mladih.

U tekstu „Znanje i iskustvo ‒ formula uspeha” saznaćete kakve zaposlene žele poslodavci u 21. veku, da li je diploma ono što nas čini kvalifikovanim za posao ili su neophodne i druge veštine. Posebna pažnja u ovom broju je posvećena istraživanju odnosa obrazovanja i radnog iskustva. Rezultati ankete sprovedene na portalu poslovi.rs pokazuju da je danas prisutan nov model zapošljavanja, u kome je pored diplome potrebno i praktično znanje jer ono omogućava da zaposleni odmah postigne zapažene rezultate. „Šta se traži na tržištu rada”  je tekst nastao pretraživanjem oglasa za posao koji su objavljeni u poslednjih mesec dana i donosi interesantne podatke o traženim zanimanjima i potrebnim znanjima za njihovo obavljanje. Da bi se iskustvo steklo neophodna je praksa, pa novi broj Karijere nudi savete kako na vreme steći praktično iskustvo. Inspirativna je priča o Robertu Parsonsu, koji otkriva mladima kako da uspeju u sopstvenom biznisu, a zanimljive su i priče o neobičnim poslovima, kao što je degustator čokolade.
 
Iz vesti  se izdvaja konkurs za aktivno uključivanje mladih u zajednicu svojim kreativnim idejama (Elevator pitch). Najbolji poslodavac u prethodnom periodu je Grave osiguranje.
 
O svim ovim temama i mnogim drugim možete čitati u najnovijem broju magazina Karijera:
 
Magazin Karijera - Flash verzija
Magazin Karijera - PDF - Ekranska rezolucija (3.3 MB)
Magazin Karijera - PDF - Visoka rezolucija (34.4 MB)

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik